שלום!
התייעצתי עם הרופא המומחה.
על פי מה שעבר בנך יקרי בתקופה האחרונה ניתן להניח כי מדובר בתופעה הנקראת אי ספיקת לב.
הלב הוא איבר שרירי בעל 4 מדורים, ממוקם במרכז החזה, בין הראות, כאשר קצהו מופנה לכיוון שמאל ומטה.
הלב מתפקד כמשאבה אשר מזרימה את הדם בכלי הדם בגוף. צידו הימני מיועד להעברת דם דל חמצן מאברי הגוף השונים אל הריאות, ואילו צידו השמאלי מיועד להעברת דם מועשר בחמצן אל אברי הגוף השונים. הדם מגיע אל הריאות ובהן חל תהליך שחלוף גזים, אשר סופו בהעשרת הדם בחמצן. הפעילות המתואמת של המדורים השונים מתקיימת בזכות מערכת חשמלית לבבית, אשר אותותיה מהווים את הגירוי להתכווצות והרפיה.
ומכאן ניתן להבין כי הלב זקוק לחמצן בכדי לעבוד.
בעוד שאצל אדם רגיל הלב מסוגל לעמוד בעומס העבודה שלו ולהזרים דם בכמות מספקת לכל חלקי הגוף,אדם הלוקה במחלת- אי ספיקת לב לא מסוגל. מחלה זו יכולה לגרום להיווצרות גודש בריאות ובכבד. הוורידים בצוואר מתרחבים, ונוזל מצטבר ברקמות. אי-ספיקת לב יכולה להיות תוצאה של כל מחלה אשר גורמת לעומס-יתר, פוגעת או מפחיתה את יעילותו של שריר הלב. סיבות שכיחות הן פקקת כלילית, יתר לחץ דם, מחלה כרונית של המסתמים, והפרעות קצב. החולה סובל מקוצר נשימה, גם בשכיבה, ומבצקת ברגליים. הטיפול כולל מנוחה, תזונה דלה במלח, וטיפול תרופתי, כגון משתנים, נגזרות של דיגיטליס ומרחיבי כלי דם.
לאחר התייעצותי עם הרופא המומחה הטיפול שאני ממליץ לך יקיר הוא ברוב המקרים טיפול תרופתי. הטיפול כולל מנוחה , תזונה דלה במלח ושילוב של תרופות מקבוצות שונות, כמו משתנים - כדי לסלק את עודף הנוזלים המצטברים בגוף ובריאות, מעכבי ACE, חוסמי בטא, ותרופות נוספות. בחולים במצב קשה ניתן לתת בעירוי תרופות הגורמות לשיפור התכווצות הלב ולהרחבת כלי דם, אולם השפעת תרופות אלו היא רק כל עוד החולה מחובר לעירוי.
קיימים גם מכשירים, כמו בלון המוחדר אל אבי העורקים, או מכשיר עזר המחקה את פעילות המכונה בה משתמשים בעת ניתוח מעקפים - המסייעים להתכווצות הלב.
ד"ר דוד- רופא משפחה לילדים.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה