יום ראשון, 5 באפריל 2009

הרופא מומחה 1

שלום,

לפי הסימפטומים אותם הציגה אמו של המטופל יקיר,בדקתי את ההיסטוריה המשפחתית של המטופל ולא ראיתי שום סימפטומים משפחתיים הקשורים למקרה של יקיר.
לשם כך, שלחתי אותו לערוך מספר בדיקות רפואיות ,צילום חזה להדגמת הריאות ,גודל הלב, א.ק.ג. (רישום של פעילות הלב) ,בדיקת סונר של הלב ובדיקות דם ושתן.
על פי כל הבדיקות הללו אבחנתי כי אכן מדובר במחלה הנקראת- אי ספיקת לב, שבה הלב לא מצליח למלא את ייעודו כמשאבה המזרימה די דם לכל רקמות הגוף בצורה המספיקה לצרכיו.

אי ספיקת לב הינה אחת מגורמי התמותה העיקריים בעולם המערבי המודרני. בשנים האחרונות, היא נמצאת במגמת עלייה מתמשכת ושכיחותה עומדת על 10 מקרים ל- 1000. שיעור ההישרדות הכולל במחלה זו הינו כ- 50% ל- 5 שנים, אולם שיעור התמותה בקרב חולי אי ספיקת לב קשה עומד על מעל ל- 50% לשנה.

נתונים סטטיסטים על המחלה:
אי ספיקת לב היא מחלה נפוצה מאוד, היא מתבטאת בקוצר נשימה, חולשה וצבירת בצקות ברגליים ובבטן ומהווה את אחד הגורמים העיקריים לאשפוזים חוזרים של חולי לב ולירידה קשה באיכות חייהם. הטיפול התרופתי עוזר אמנם במידה מסוימת אך איננו פותר את הבעיה לגמרי.
אי ספיקת לב לסוגיה הינה בעיה מרכזית בבריאות הציבור במדינות מתועשות. בארצות הברית כמעט מיליון איש מתאשפזים כל שנה עקב אי-ספיקת לב ו-50,000 מתים.
שכיחותה של מחלה זו הולכת ועולה עם השנים, בין השאר בשל השיפור בטיפול הרפואי המביא להזדקנות האוכלוסייה (וירידה בהיקף התמותה בשל מחלות אחרות אשר קיצרו בעבר את תוחלת החיים). הדוגמה הקלאסית לכך היא הירידה בתמותה בגין אוטם שריר הלב.

הטיפול בעיקרו תרופתי כגון: נטילת כדורים, הזלפת תרופות לווריד,השתלת קוצב מיוחד, דבר זה דורש מעקב רפואי צמוד של רופא פנימאי או רופא המשפחה.

ד"ר שמואל- הרופא המומחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה